Steendam Herenmode sinds 1938

Al ruim 76 jaar en drie generaties is Steendam Herenmode een vaste waarde in het Delftse stadscentrum. Nadat de in 1938 door Willem Steendam geopende kledingzaak in Rotterdam verwoest werd door het Duitse bombardement maakte de zaak een doorstart hier in Delft aan de Wijnhaven. Door goede relaties met de stofleveranciers voor de dassen en overhemden kwam de familie Steemdam de oorlog goed door, die inmiddels woonachtig waren boven de winkel zelf.

Na de oorlog werd de winkelruimte verdrievoudigt in oppervlakte en werd ook de kledingcollectie uitgebreid met de verkoop van gehele kostuums. Er is zelfs een tijd lang dameskleding verkocht in de huidige herenmodezaak. In 1970 mocht Pim Steendam het stokje overnemen, die na dertig succesvolle jaren de zaak doorgaf aan zijn zoon Arjan Steedam. Wij verwelkomen u graag in onze winkel op de Wijnhaven voor passend kledingadvies onder het genot van een kopje koffie.

Onze Winkel

Steendam Herenmode een begrip in Delft

In 1940 is W.M. Steendam sr. in Delft begonnen in het kleine pand aan de Wijnhaven 21 met slechts 40m². In de jaren zestig is het pand Wijnhaven 20 aan de winkel toegevoegd waarmee de winkel drie keer zo groot werd. In opdracht van W.M. Steendam jr. zijn in de jaren tachtig ook de binnenplaatsen aan de winkel toegevoegd, met als eindresultaat dat Steendam Herenmode nu met 350m² de grootste herenmode speciaalzaak van Delft is.

Ontmoet ons team

Arjan Steendam

Arjan Steendam

Jolanda

Jolanda

Lies

Lies